Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus
Valmennus

Maailmancup jatkuu Kiinassa

Sähköposti Tulosta PDF
Pikaluistelun maailmancup jatkaa matkaa Kiinaan Harbiniin. Mukana ovat seinäjokelaiset Elina Risku, Pekka Koskela ja Tommi Pulli. Myös Mika Poutala starttaa tulevana viikonloppuna 15.-16.12.
Elina liittyi miesjoukkueen mukaan maanantaina ja ensi kosketus on saatu jo tulevasta kilpailujäästä. Kaikki kilpailuissa mukana olevat luistelevat 2 x 500 m ja 2 x 1000 m. Kisoja voi jälleen seurata lauantaina ja sunnuntaina YLE TV2:lta.
Uusin tieto kertoo, että Pekka Koskela ei luistele Harbinissa tulevana viikonloppuna.
Viimeksi päivitetty 13.12.2012 17:50
 

Viisi seinäjokelaista luistelijaa maailmancupeissa

Sähköposti Tulosta PDF
Hyvin menee Seinäjoen Urheilijoiden pikaluistelijoilla. Kolme luistelijaa on valittu senioreiden maailmancuppiin Japaniin. Pekka Koskela ja Tommi Pulli luistelevat Naganossa tulevana viikonloppuna 2 x 500 ja 1000 metriä. Toivotamme onnea ja suurta menestystä kummallekkin. 15.-16.12. mc jatkuu Kiinan Harbinissa, jossa on myös mukana Suomen ja Seinäjoen naisluisteija Elina Risku.
Saksan Inzellissä käydään tulevana viikonloppuna junioreiden mc:n toinen osakilpailu, jossa ovat mukana seinäjokelaiset nuoret Susanna Lehtiniemi ja Aatu Hautamäki. He osallistuvat elämänsä ensimmäiseen maailmancuppiin.
Onnea kisoihin!
 

Elina, Tommi ja Pekka maailmancuppiin

Sähköposti Tulosta PDF
Seinäjoen Urheilijoiden Elina Risku, Tommi Pulli ja Pekka Koskela on valittu 16.-18.11. Heerenveenissä käynnistyvään maailmancuppiin. Seinäjokelaisedustus on siis mahtava. Elina ja Pekka luistelevat sprinttimatkat eli 500 ja 1000 m. Tommi osallistuu 1000 ja 1500 m:lle. Niin ikään Mika Poutala ja Markus Puolakka kilpailevat lyhyimmillä matkoilla.

Olemme hengessä mukana kotikatsomoissa ja tietysti peukut pystyssä.

Kilpailuja voi seurata YLE TV2, jossa kommentaattorina toimii Tuomas Tuppu Nieminen.
Viimeksi päivitetty 13.11.2012 21:34
 

Susanna ja Aatu nuorten maajoukkueryhmään

Sähköposti Tulosta PDF
Seinäjoen Urheilijoiden nuoret pikaluistelijat Susanna Lehtiniemi ja Aatu Hautamäki on valittu Suomen Luisteluliiton nuorten maajoukkueryhmään. Maajoukkue koostuu kahdeksasta luistelijasta. Miina Peltonen HLK, Julia Salo TuUr, Juho Vaittinen VaHa, Miro Puolakka, Lasse Ahonen ja Tuomas Rahnasto HLK.

Nuorten ryhmän pääkilpailuja ovat junioreiden maailmancupit ja MM-kilpailut sekä tietenkin omat Suomen mestaruuskilpailut. Maailmancupin ensimmäinen osakilpailu luistellaan 17.-18.11. Minskissä. Minskiin eivät Susanna ja Aatu matkusta. Saksan Inzellissä on toinen osakilpailu joulukuun 8.-9. päivinä. Sinne meidän kova kaksikko matkaa.
Nuorten maajoukkueryhmää valmentaa helsinkiläinen Jason Andberg.
Viimeksi päivitetty 14.11.2012 11:33
 

M-cup karsinnat Inzellissä

Sähköposti Tulosta PDF
Suomen A- ja B-maajoukkueet sekä ISU-ryhmä (sis. tulevan nuorten maajoukkueen) suorittivat karsintakisat Saksassa Alppien tuntumassa Inzellissä. Kilpailun perusteella ja huippuluisteluvaliokunnan lopullisella vahvistuksella valitaan sekä aikuisten että nuorten maailmancup:n kilpailuihin Suomen edustajat.

Jää Inzellin pikaluisteluhallissa ei ollut odotetun huippuliukas, koska paria päivää ennen kisoja hallin ilmankuivainlaitteisto rikkoontui...

Miesten tuloksia... Naisten tuloksia...


Viimeksi päivitetty 13.11.2012 22:16
 

Elina menopäällä

Sähköposti Tulosta PDF
Saksan Inzellissä käydyissä Internationales Rennen kilpailuissa SU:n Elina Risku paransi omaa 500 m:n Suomen ennätysaikaa. Aika 39,73 alittaa myös tulevan kauden MM-kisarajan.

Elinan luistelu on todella vahvan ja vakaan näköistä. Erittäin hyvä lähtö ja satasen väliaika 11,04 antoivat odottaa hyvää lopputulosta. Pieni horjahdus viimeisessä kaarteessa vei ehkä muutaman sadasosan, mutta lopputulos oli erinomainen. Tulos on siinäkin mielessä loistava, koska se luisteltiin kovan harjoitusrumban keskellä. Herkitelyjen ja harjoittelun kevennyksen kautta, ajat tulevat olemaan vieläkin parempia. Sydämelliset onnittelut valmentajalta Elinalle.

 

Inzellissä vipinää

Sähköposti Tulosta PDF
Ensi viikko on Saksan Inzellissä suomalaisia ja seinäjokelaisia luistelijoita täynnä. Vanhemmat luistelijat aloittavat huomenna kolmannen jääleirin ja nuoremmat matkustavat ISU-leirille sunnuntaina. Leirien päätteeksi ovat kaksipäiväiset katsastuskilpailut niin senioreille kuin junioreillekin.
Inzellissä olosuhteet ovat todella loistavat. Uusi hieno halli ja jää moitteettoman liukas. Paikka on myös hieman korkeammalla merenpinnasta, noin 740 m.
Toivotaan kaikille SU:n luistelijoille menestystä reilun viikon kuluttua alkavissa katsastuskilpailuissa.
 

Inzell ja Berlin

Sähköposti Tulosta PDF
Ennen tulevaa kilpailukautta keko käy kuumana halleissa harjoittelun osalta. Seniorit valtaavat Inzellin ja juniorit Berliinin. Kaikilla on ajatuksissa valmistautua mahdollisimman hyvin, ensinnäkin tuleviin katsastuskisoihin 2.-3.11., ja saada mahdollisimman paljon lajiharjoittelua alle ennen katsatuskilpailuja. Terässä täytyy olla todella varhain ennen kauden H-tapahtumaa.

On se surkeaa, että näin täytyy toimia. Omalla mantereella ei voida tehdä lajiin kuuluvia harjoituksia vieläkään näinä päivinä, mutta täytyy sopeutua edelleen. Katsastuskillpailuissa on tärkeää menestyä, pääsenkö maailmancuppeihin, junioreiden tai sitten senioreiden? Rahaa palaa sekä myös aika on kortilla.

Katsellaan, miten käy 2.-3.11. Suomen katsatuskilpailuissa Inzellissä?
Viimeksi päivitetty 17.10.2012 11:52
 

Elina avasi kilpailukauden

Sähköposti Tulosta PDF
SU:n nuori kilpailijatar, Elina Risku, avasi tulevan kauden kilpailusesongin starttaamalla Inzellissä kaksi matkaa. Elina luisteli 500 metriä aikaan 40,53, joka on paras avauskilpailun tulos. Tuhat metriä taittui aikaan 1.22,26, mikä on myös erinomainen aika. Keskellä harjoituskauden tulokset ovat hyvät ja toivotaan, että Elina parantelee aikoja kohti tärkeimpiä kisoja.

Elina on Kia Akatemian jäsen, aika näyttää saako Jeremy huippuvauhdin Elinaan. Kauden alussa kaikki näyttää hyvältä.
Viimeksi päivitetty 12.10.2012 22:17
 

Tommille hopeaa junioreiden MM-kilpailuissa

Sähköposti Tulosta PDF
Kansainvälinen luisteluliitto ISU on vahvistanut uudelleen junioreiden MM-kilpailujen mitalistit. Venäläinen Pavel Kuliznikov on antanut positiivisen näytteen nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa Obihirossa Japanissa 2.-4.3.2012. Näin ollen hänen tuloksensa ovat mitätöity. Seinäjoen Tommi Pulli nousee 1000 metrillä hopealle. Voiton saa norjalainen Lorenzen, jolle Tommi hävisi 6 sadasosaa. ISU julkistaa uudet tulokset kokonaisuudessaan myöhemmin. Tommi nousee myös 500 metrin yhteispisteissä viidenneltä sijalta neljänneksi.

Suora 2-4-4 on loistava suoritus.
Viimeksi päivitetty 28.09.2012 17:47
 
Lisää artikkeleita...


Sivu 6 / 17