Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus
Valmennus

Elina luisteli Suomen ennätyksiä

Sähköposti Tulosta PDF
Sprintteireiden MM-kisat päättyivät suomalaisittain mitalijuhliin. Pekka Koskela taisteli loistavasti MM-hopeaa Suomeen ja Seinäjoelle. Mika Poutala luisteli seitsemänneksi. Onnittelut molemmille pojille loistavista suorituksista.
Elina Risku etenee askel askeleella lähemmäs kärkiryhmää. Elinan saldona toisissa MM-kisoissa oli kolmen matkan jälkeen 30. Viimeiselle tuhannelle metrille hän ei ihan vielä päässyt. Mutta tuliaisina Elina toi hienot uudet Suomen ennätykset. Uudet SE-lukemat 500 metrillä ovat 39,35. Kahden matkan yhteispisteet ovat myös uusi SE 78.940 (39,59-39,35). Onnea Elinalle valmentajalta.
Viimeksi päivitetty 08.03.2013 22:12
 

Juho-Jaakko taistellen voittoon Italiassa

Sähköposti Tulosta PDF
International -kilpailut jatkuivat Italian Dolomiteillä hieman erilaisessa säässä kuin eilen. Pakkasta -1, ei tuulta, mutta sitäkin enemmän satoi lunta. Italialaiseen mentaliteettiin ei kuulu, että kun lunta on jäällä, ei voi luistella, ei näe jäätä. Näin ollen tämän päivän  kilpailut jäivät yhden kilpailumatkan mittaiseksi.

Juho-Jaakko, Juhku, Yli-Ilkka johti ensimmäisen päivän jälkeen hyvin pienellä marginaalilla, tänään pojan tuli pitää hallussa saavutettu etu. Niinhän siinä sitten kävi, että Juhku taisteli loistavasti ja toi kotiinviemiseksi ykköstilan. Juhkun ainut matka oli 500 m ennätysajalla 39,85 ja maaginen 40 sekuntia alittui, ykkössija.

Hieman piti Juhkun mielentila saada taisteluhenkiseksi ja positiivisen agressiiviseksi ennen starttia. "Nyt mennään poika kovaa."
- "Juhku kertoi ajatelleensa matkan aikana, että venäläiselle en kyllä häviä", kun olivat rinta rinnan etenemässä kohti maalia. Taistelumieli oli nostettu esiin. Juhku voitti toiseksi tulleen romanialaisen Andrei Parnican yhteispisteissä 0,410 pisteellä. Kolmas oli Valko-Venäjän Stanislav Ignatenko.
Viimeksi päivitetty 08.03.2013 22:16 Lue lisää...
 

SU:laiset Hesan cup kisoissa

Sähköposti Tulosta PDF
Seinäjoelta lähdettiin poikkeuksellisesti junalla Oulunkylän radalla järjestettyhin nuoriso-, juniori- ja master cupeihin. Kisan kovin suoritus nähtiin M60 sarjassa Tapani "Tatsi" Rengon kiriessä pakkasta rajummin 1500m uuteen SE lukemaan 2.16,58.  Kyseinen SE-aika parani M60 sarjassa noin 7 sek ja M55 sarjassa kolmella sekunnilla {#emotions_dlg.laughing}. Tapanin sijoitus oli mastercup-pisteytyksen jälkeen 2. kaikkiaan 21.osallistujan kesken !!!

Tulokset E- ja F-juniorit

Tulokset juniorit (A-D)


Tulokset masterit, miehet ja naiset

Viimeksi päivitetty 20.01.2013 21:15 Lue lisää...
 

Juho-Jaakko Yli-Ilkka johtaa Italiassa

Sähköposti Tulosta PDF
31. International "Finstral Trophy" -kilpailut Italian Collalbossa alkoivat tänään. Kisoissa on osallistujia toistasataa 14:stä eri maasta. Seinäjoen Urheilijoiden C-ikäinen Juhku Juho-Jaakko Yli-Ilkka aloitti urakkansa todella loistavasti. Molemmilla luisteltavilla matkoilla hän sijoittui toiseksi. 500 m 40,12 ja 1500 m 2.08,58. Yhteispisteissä hän johtaa toisena olevaa Valko-Venäjän Stanislav Ignatenkoa 0,093 pistettä.

Seinäjoen kisaedustajat Aatu Hautamäki B-pojissa on yhteispisteissä seitsemäntenä pistein 81.190. 500 metriä taittui aikaan 39,67 (6.) ja 1500 m 2.04,56 (7.). Matti Yli-Ojanperä sijoittui yhteispisteissä 10:ksi ajoilla 39,63 (10.) ja 1500 m 2.06,64 (10.).

Suomen muut edustajat luistelivat yhteispisteissä sijaluvuille 4 Anni Mattila, 9 Verneri Kinnunen.

Valmennuksen paikan päällä hoitaa Pirjo Lehtinen.
Viimeksi päivitetty 08.03.2013 22:16
 

SU:laiset Eskilstunassa

Sähköposti Tulosta PDF
SU:n luistelijat kisailivat Eskilstunan kv kisassa viikonloppuna positiivisella asenteella ja tuloksilla.

Mitaleille nousivat Juuso Lehtonen, Anni Rinta-Keturi, Katriina Keski-Opas, Pipsa Hiltunen ja Veera Sarkanen. Viikonlopun ylivoimaisin tulosparannus kirjataan Robert Rinta-Upalle kun 500m parani 6s ja tonni 12 s. Valmentajat Ari ja Anssi myhäilevät tyytyväisyyttä.

Viimeksi päivitetty 08.03.2013 22:12
 

N-cup Oulussa

Sähköposti Tulosta PDF
SU:sta lähti la 12.1. pikkubussillinen luistelijoita Oulun Niittyaron kentälle mittelemään valtakunnallisen nuorisocupin pisteistä. Seinäjokisille tavallista tiukemmalla kaarteella ollut 333,33 m isorata ja pikku radan 250m rataprofiili edellyttivät hieman totuttelua erityisesti kaarteeseen ajoittamisessa... mutta itse kisassa kaikki meni junnuilta suunnitemien mukaan ja SU:n seitsikko napsi lähes täyden mahdollisen pistepotin mukaansa {#emotions_dlg.laughing}

Cup-kisa jäi päällekkäisten tapahtumien johdosta vaatimattomaksi osanottajamääriltään, mutta kilpailun järjestäjä suoriutui rutinoidusti, ylituomari Mikko Yli-Ojanperän ja lähettäjä Jouko Westerlundin avustuksella.
Viimeksi päivitetty 14.01.2013 00:00 Lue lisää...
 

ESDP-leirillä Berliinissä…

Sähköposti Tulosta PDF

SU:n luistelijoita oli edustettuna vuoden ensimmäisellä viikolla ”itäisten pohjoismaiden projektissa” ISU- jääleirillä. Paikalla oli vetäjiä ja luistelijoita kaikkiaan 45 henkilöä Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Käytännön yhteistyö on tiivistynyt eri maiden kesken siinä määrin, että sekä nuoret luistelijat että vetäjät soljuvat jäällä kuin yhden seuran porukka !!

 

Viimeksi päivitetty 07.01.2013 20:40 Lue lisää...
 

SU:laisia Berliinissä

Sähköposti Tulosta PDF
Veera, Sofia ja Juho-Jaakko luistelivat 28.12. Berliinin kv.kisassa viikon omatoimileirin ohessa kukin yhden kisamatkan ennätysvauhtejaan. Paikalliset nuoret luistelevat kisamatkansa pelkästään isolla 400m radalla, tosin jään kitkakertoimet ovat ulkojäätä pienemmät, eikä sateesta, pakkasesta tai tuulesta ole tietoakaan {#emotions_dlg.laughing}.

Viimeksi päivitetty 07.01.2013 20:40 Lue lisää...
 

Keharit joulutunnelmissa

Sähköposti Tulosta PDF

Kristiinan ja Roosan järjestämän pikkujoulun jälkihöysteenä valmennusryhmä kävi Arin johdolla ja Harrin taustoittamana Tiinan tallilla hevostelemassa; ihaa.. haa. Tarkoituksena oli keventää ajatuksia tiiviin kesän/syksyn harjoittelujakson jälkeen ja saada "uutta" motivaatiota kevään jäille...

Taustajoukoista oli paikalla muutama konkariratsastaja … joten käytännön vinkkejä tuli mukavasti ensikertaa ratsaille uskaltaville…”matkaan käy velihopea”.

 

Rauhallista Joulua ja

Vauhdikasta Uutta Vuotta 2013 !!!

Viimeksi päivitetty 24.12.2012 17:25 Lue lisää...
 

Opiskelijoiden MM-kilpailut Zakopanessa

Sähköposti Tulosta PDF
Alansa ensimmäiset opiskelijoiden maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät tänään Puolan Zakopanessa. Kilpailut kestävät tämän viikon. Huomenna nähdään suomalaista sinivalkoista väriä jäällä, kun mukana olevat Seinäjoen Saana Hyttinen ja Oulun Jenni Kukkonen starttaavat 1500 metrille. Juho Jääskeläinen Seinäjoelta ja Joonas Vesterlund Oulusta kilpailevat 1000 metriä.

Torstaina tytöt luistelevat 1000 m ja perjantaina koko nelikkö luistelee kaksi kertaa 500 m. Valmentajana mukana on Pirjo Lehtinen.
 
Lisää artikkeleita...


Sivu 5 / 17