Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / SU:n luistelijoita vkot 43-44 Berliinissä

SU:n luistelijoita vkot 43-44 Berliinissä

Sähköposti Tulosta PDF
Tälle syksyä seuran isommat junnut ja aikuiset ovat panostaneet kv.kilpailutason tavoittamiseksi leireilemällä lokakuun aikana Berliinin jäähallissa. Kyseinen 400m radan sisältävä jäähalli on Seinäjoelta "lähin" harjoituspaikka, missä voi harjoitella suunnitelmallisesti varmoissa olosuhteissa.

Seuran luistelijoista edustusmaajoukkueeseen kuuluvat Pekka Koskela (valittu Shotshiin 2014) sekä Elina Risku ja Tommi Pulli ovat suunnanneet Berliinistä matkansa Galgaryn ja Salt Lake Cityn m-cup osakilpailuihin, missä on vielä mahdollisuudet antaa valintanäytöt Shotshin Olympialaisiin.

Berliinin hallijäältä kotimaan olosuhteisiin viime viikonloppuna palasivat Talenttiryhmän (viisi suomalaista) Juho Jääskeläinen ja Matti Yli-Ojanperä (Juuso Käenmäki kotimaassa) sekä ESPD-ryhmän (12 suomalaista) Aatu Hautamäki, Valle Viertola, Juho-Jaakko Yli-Ilkka, Jaakko Hautamäki, Susanna Lehtiniemi ja Katriina Keski-Opas. ESPD-valmennusryhmässä oli mukana Harri (Ari jäi kotimaahan).

Talenttiryhmän harjoitteluohjelmaa on suunnitellut Aimo Klemetsö ja käytännön apuna jälkimmäisellä viikolla oli osittain nuorten maajoukkuevalmentaja Jason Andberg.

ESPD-ryhmän 2013-17 kilpailukausien päävalmentajana toimii ruotsalainen Sebastian Falk, yhdessä viidensuomalais-, kolmen ruotsalais- ja kahden tanskalaisvalmentajan avustamana. Kovan leiriviikon 44 päätteeksi harjoiteltiin valmiutta kilpailla 500m ja 1500/3000m matkoilla, joilla osa saavutti jopa uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Toki leirin päätavoite oli saada luistelutekniikka kunkin luistelijan kohdalla entistä paremmaksi ja suoritusvarmemmaksi sekä hahmotusta säännöllisen harjoittelun ja palautumisen merkityksestä, minkä osalta valmentajien päivistä muodostui "24/7" mittaisia :)

Karsintakilpailu 26.10.

Leirikilpailu 2.11.Viimeksi päivitetty 04.11.2013 21:36