Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Norja voitti ikäkausimaaottelun

Norja voitti ikäkausimaaottelun

Sähköposti Tulosta PDF
FIN-NOR-SWE ikäkausimaaottelun voiton vei Norja täydellisellä ylivoimalla. Maaottelu luistellaan junioreiden 13-16-vuotiaidenn kesken. Norja keräsi pisteitä 611,5, Ruotsi 374,5 ja Suomen pistesaldo oli 313. Maaottelu luisteltiin Norjan Hamarin Vikingskippet -hallissa. Olosuhteet olivat siis loistavat ja kaikille samanlaiset.

Suomen joukkueen ansioitunein luistelija oli Juho-Jaakko, Juhku, Yli-Ilkka poikien C-sarjassa. Juhku voitti molemmat lyhyemmät matkat, tonnilla hän oli neljäs ja 1500 m:llä kolmas. Juhku keräsi joukkueelle eniten pisteitä suomalaisista luistelijoista.

Suomen joukkue koostui 16:sta nuoresta pikaluistelijasta. Seitsemän luistelijaa tuli Seinäjoelta. Nuorin osallistuja oli Katriina Keski-Opas, joka väläytteli sprintterin ominaisuuksiaan, parantaen omaa ennätystään reilulla sekunnilla. Pidemmät matkatkin taittuivat ennätysajoissa.
Mukana olivat myös Emilia Lounatvuori, Veera Sarkanen, Pipsa Hiltunen, Valle Viertola ja Aatu Hautamäki. Yhtä luistelijaa lukuunottamatta kaikki luistelijat luistelivat alle omien tulostavoitteidensa ja parantelivat omia ennätyksiään useilla sekunneilla.
Joukkueenjohtajana hääräsi Ilkka Rahnasto ja valmentajana toimi Pirjo Lehtinen.

Viimeksi päivitetty 01.03.2013 19:59