Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Juho-Jaakko taistellen voittoon Italiassa

Juho-Jaakko taistellen voittoon Italiassa

Sähköposti Tulosta PDF
International -kilpailut jatkuivat Italian Dolomiteillä hieman erilaisessa säässä kuin eilen. Pakkasta -1, ei tuulta, mutta sitäkin enemmän satoi lunta. Italialaiseen mentaliteettiin ei kuulu, että kun lunta on jäällä, ei voi luistella, ei näe jäätä. Näin ollen tämän päivän  kilpailut jäivät yhden kilpailumatkan mittaiseksi.

Juho-Jaakko, Juhku, Yli-Ilkka johti ensimmäisen päivän jälkeen hyvin pienellä marginaalilla, tänään pojan tuli pitää hallussa saavutettu etu. Niinhän siinä sitten kävi, että Juhku taisteli loistavasti ja toi kotiinviemiseksi ykköstilan. Juhkun ainut matka oli 500 m ennätysajalla 39,85 ja maaginen 40 sekuntia alittui, ykkössija.

Hieman piti Juhkun mielentila saada taisteluhenkiseksi ja positiivisen agressiiviseksi ennen starttia. "Nyt mennään poika kovaa."
- "Juhku kertoi ajatelleensa matkan aikana, että venäläiselle en kyllä häviä", kun olivat rinta rinnan etenemässä kohti maalia. Taistelumieli oli nostettu esiin. Juhku voitti toiseksi tulleen romanialaisen Andrei Parnican yhteispisteissä 0,410 pisteellä. Kolmas oli Valko-Venäjän Stanislav Ignatenko.

Aatu Hautamäki oli B-sarjan pojissa lopputuloksissa kuudes. 1000 m kulki aikaan 1.22,42. Matti Yli-Ojanperä oli U23 -sarjassa 9. ja Verneri Kinnusen sijaluku oli 8. Anni Mattila oli naisten U23-sarjan 4.

Maiden välisessä pistekilpailussa Suomi oli 8. 24:llä pisteellä. Voiton vei Saksan joukkue pistein 74.
Viimeksi päivitetty 08.03.2013 22:16