Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Tommilla vivahderikas debyytti

Tommilla vivahderikas debyytti

Sähköposti Tulosta PDF

SU:n Tommi Pulli aloitti erinomaisesti Budapestissa käytävävissä yleisluistelijoiden EM-kilpailuissa. Tommi luisteli avausmatkalla 500 metrillä neljänneksi ajalla 37,14. Voittajalle Tommi hävisi 0,25 sekuntia. 5000 m ei onnistunut etukäteen suunnitellun mukaisesti, aika 7,24.50 antoi sijaluvun 29. Yhteispisteissä sijaluku oli 25. kahden matkan jälkeen, ja näin Tommi jäi hienokseltaan sunnuntain 1500 m:ltä. 24 parasta jatkaa sunnuntaina kolmannelle matkalle.

Tommi aloitti hyvin 500 m. Satasen väliaika oli 10.05 ja täyteen kierrokseen kului 27,0 sekuntia. Lopputulos oli nuorelle miehelle mannaa aikuisten kovassa kisassa. Viiden tonnin taktiikkasuunnitelma ei onnistunut tällä kerralla. Aina puoleen väliin oltiin suhteellisen hyvässä vauhdissa ja suunnitelmassa, mutta matkan loppuosuudella koko matkan ajan puhaltanut takasuoran vastainen tuuli otti miehestä sen verran voimia, että kolme viimeistä kierrosta olivat kovaa taistelua maaliin saakka. 0,5 pistettä erotti Tommin 24 parhaan joukosta. Jatkopaikka oli siis harmittavan lähellä.

 

Tommin seuraava tähtäin on junioreiden maailmancup Collalbossa tammikuun lopulla ja päätavoite on maaliskuussa nuorten MM-kilpailut Obihirossa. Samassa paikassa luistellaan viikko MM-killpailujen jälkeen maailmancupin finaali.
Viimeksi päivitetty 12.02.2012 01:12