Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Elina ja Tommi johtavat yleisluistelun SM-kisoja

Elina ja Tommi johtavat yleisluistelun SM-kisoja

Sähköposti Tulosta PDF

Seinäjoen Urheilijoiden nuoret pikakiitäjät, Elina Risku ja Tommi Pulli, johtavat yleisluistelun SM-kisoja ensimmäisen päivän jälkeen Helsingin Oulunkylässä. Saana Hyttinen pitää toista sijaa. Miehissä meidän musta hevonen, Lauri Linden, on yllättäen sijaluvulla neljä. Lauri on vain 0,2 sekuntia jäljessä kolmantena olevaa Juho Vaittista.

Naisten matkakohtaisella kolmella tonnilla Elina Risku luisteli kultaa, kuten myös B-tytöissä Veera Sarkanen. Saana Hyttinen oli neljäs naisten sarjassa. A-pojissa Tommi Pulli voitti viisi tonnia kymmenellä sekunnilla toiseksi tullutta Verneri Kinnusta. Miehissä voittoon luisteli Lauri Linden, Jarkko Viertolan ollessa neljäs. Jarkko kupsahti pyllylleen heti matkan alussa, mutta hienosti luisteli loppuun saakka.

Team pursuitissa eli joukkueluistelussa SU:n miehet ottivat kultaa kokoonpanolla Tommi Pulli, Jarkko Viertola ja Lauri Linden. SU:n kakkosjoukkue oli loistavasti kolmas joukkueella Matti Yli-Ojanperä, Juuso Käenmäki ja Aatu Hautamäki. Naisten kilpailussa Elina Risku, Saana Hyttinen ja Veera Anttila sijoittuivat hopealle.

 

Sääherra ei ollut suosiollinen ensimmäisen päivän aikana, vaan tuuli ja sade haittasivat luistelijoita. Tällaista tämä on, kun luistellaan ulkona.

Luistelijoilla on kova urakka kovissa olosuhteissa, sillä mestaruus ratkeaa miehillä lauantain 500 ja 5000 metrin sekä sunnuntaina luisteltavien 1500 ja 10000 metrin kilpailuissa. Naisten mestaruus ratkeaa 500 ja 3000 metriä sekä 1500 ja 5000 metrin yhteispisteiden perusteella.
Viimeksi päivitetty 08.01.2012 18:37