Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Seinäjoen kolmikko Calgaryssä

Seinäjoen kolmikko Calgaryssä

Sähköposti Tulosta PDF
Elina Risku, Saana Hyttinen ja Tommi Pulli matkustivat suoraan nuorten maailmancupin finaalista Groningenista Kanadan Calgaryyn. Lähtö oli maanantaina aikaisin aamulla klo 5.30 kohti Amsterdamia. Sieltä Lontoon kautta Calgaryyn. Perillä oltiin maanantaina klo 15.50. Vuorokauden pituudeksi tuli yli 30 tuntia aikaeron vuoksi. Jet lagin ja korkealla olon vuoksi harjoittelut jäävät väliin pariksi päiväksi. Tavoitteena on elimistön sopeuttaminen paikallisiin olosuhteisiin. Ensimmäiset harjoitukset pidetään keskiviikkona, joka on intenssiivisyydeltään erittäin matala. Jäälle kolmikko menee ensimmäisen kerran torstaina, jolloin tutustutaan liukkaaseen jäähän.

Ensi viikolla päästään jälleen tositoimiin, kun tiistaina 15.3. alkavat Oval Final -kilpailut. Elina ja Saana luistelevat tuolloin 500 ja 1500 metriä, Tommin matkoina ovat 500 ja 3000 metriä. Keskiviikkona jatketaan tyttöjen osalta 1000 ja 3000 metrillä. Tommilla on luisteltavana 1500 ja 5000 metriä. Pari päivää lepoa ja jälleen lauantaina kolmikko luistelee 500 ja 1000 metriä. Sunnuntaina on vain yksi matka 1500 m.

Mielenkiintoista on nähdä kuinka luistelijoiden kunto ja vauhti ovat pysyneet kauden viimeiseen koitokseen. Kotiin lähdetään sunnuntai-iltana ja tiistaiyönä ollaan jälleen kotona. Näin kilpailukausi 2010-2011 on paketoitu. Kolmikkoa seuraa tiiviisti mukana valmentaja Pirjo Lehtinen.