Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Moracampen Ruotsin Morassa

Moracampen Ruotsin Morassa

Sähköposti Tulosta PDF

Liiton valmennustiimin kuusi nuorta pikaluistelijaa osallistuivat Morassa järjestettävälle leirille. Seinäjoen tiimistä olivat mukana Elina Risku, Saana Hyttinen, Susanna Lehtiniemi ja Tommi Pulli sekä myös Valkeakosken Juho Vaittinen että Jyväskylän Verneri Kinnunen olivat mukana. Leiri oli kuuden päivän mittainen ja pääpaino short trackissä (kaukalopikaluistelu). Short track on erittäin nopea luistelulaji, jonka harjoitusvaikutukset parantavat pitkän radan luistelua ja nimenomaan kaarretekniikkaa. Tätä harjoitusmuotoa käyttävät hyvin monet maailman huippupikaluistelijat.

Tommi startissaSaana takaperinluistelussa

Elina syöksymässä kaarteeseen

Me kaikki saimme aimo annoksen uutta lajitietoutta short trackistä. Laji on hyvin mielenkiintoinen ja erittäin nopea. Tasapainoa vaaditaan vielä enemmän mitä pitkällä radalla luistellessa. Myös taktiinen osaaminen näyttelee suurta osaa. Leirillä järjestettin lajin kilpailut. Elina otti tyttöjen A-finaalivoiton ja Saana oli B-finaalissa ensimmäinen. Tommin taktiikka ei oikein onnistunut, mutta A-finaalin kolmas oli hyvää kokemusta vauhdikkaasta lajista ja taktiikan luomisesta. Verneri oli A-finaalin neljäs. Susanna ja Juho eivät ottaneet osaa kilpailuun vaivojen ja vammojen vuoksi.

Leiri oli perinteinen Ruotsin pikaluistelijoiden perheleiri, jossa osallistujia oli 120. Meidän ja ruotsalaisten lisäksi kansainvälisyyttä toivat Tanskan ja Saksan luistelijat. Harjoitusohjelmassa oli monipuolisia harjoituksia. Juostiin nopeasti, imitoitiin luistelua, hypittiin, venyteltiin ja mitä kaikkea ohjelmassa olikaan. Harjoitustunnitien määrät päivää kohti olivat 4-6 tunnin mittaiset. Suuri harjoitustuntimäärä ei antanut vaikuttaa siihen, että jokaisena iltana nuoret kävivät landskampenin Ruotsi - Suomi jalkapallossa. Voitot taisivat mennä tasan. Kuinka käy tulevana kilpailukautena, kun jää on alla ja pitkäteräiset jalassa.

Ruotsalaisten valmentajien lisäksi olivat mukana Helsingin Jason Andberg ja Seinäjoen Pirjo Lehtinen. 

 

Viimeksi päivitetty 17.08.2010 19:37