Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Tommi ja Pekka saivat urheilija-apurahan

Tommi ja Pekka saivat urheilija-apurahan

Sähköposti Tulosta PDF

17-06-2010

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt 43 talvilajien urheilijalle yhteensä 418 125 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Valmentajatukea myönnettiin yhteensä 149 000 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista. Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 15 000 tai 7 500 euroa.

– Arvioinnissa olemme ottaneet huomioon lajin kansallisen merkittävyyden, kansainvälisen arvostuksen ja vaativuuden sekä kilpailuihin osallistuvien maiden määrän, kertoo urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin.

– Lisäksi harkinnassa on kiinnitetty huomiota urheilijan valmentautumiseen kokonaisuutena. Apurahoja harkittaessa tavoitteenamme on ollut taata urheilijoille nykyistä pitkäjänteisempi tukijärjestelmä, jatkaa Wallin.

– Apuraha on ensisijaisesti tarkoitettu luomaan taloudelliset edellytykset urheilijan ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Työssäolo tai opiskelu ei kuitenkaan ole ollut apurahan saamisen esteenä. Apurahan tarvetta harkittaessa on otettu huomioon muut urheilijan käytettävissä olevat tulot, sanoo ministeri Wallin.

Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien. Esitykset apurahojen saajista tekevät Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea.

Suuri apuraha (15.000 €)
Anttila Liisa, Happonen Janne, Hautamäki Matti, Heikkinen Matti, Jauhojärvi Sami, Koivuranta Anssi, Korpi Kiira, Koskela Pekka, Lassila Kalle, Lepistö Laura, Löytynoja Maija, Malin Markus, Manninen Hannu, Muranen Pirjo, Mäkäräinen Kaisa, Nousiainen Ville, Olli Harri, Poutala Mika, Roponen Riitta- Liisa, Saarinen Aino-Kaisa, Sarasoja Riikka, Taivainen Olli-Markus, Tunis Staffan ja Tuomisto Ilkka.

Pieni apuraha (7,500 €)
Jylhä Martti, Kiramo Arttu, Laari Ilkka-Eemeli, Lahtela Juuso, Larinto Ville, Laukkanen Mari, Lehtonen Lari, Leinonen Sanni, Lähteenmäki Krista, Miettunen Ville, Niskanen Kerttu, Paakkonen Lasse, Penttala Jussi, Pulli Tommi, Romar Andréas, Ryynänen Janne, Saarinen Katja, Sandell Marcus ja Strandvall Matias.

 
Viimeksi päivitetty 17.06.2010 21:07