Pikaluistelu

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu / Arkisto / Valmennus / Saanalle jälleen Suomen ennätys

Saanalle jälleen Suomen ennätys

Sähköposti Tulosta PDF

Saana Hyttinen, 18-vuotias SU:n luistelija, rikkoi yleisluistelijoiden SM-kilpailuissa Seinäjoella naisten 500 metrin Suomen ennätyksen, joka oli ollut yli 28 vuotta Virve Mäkelän nimissä. Saanan aika 42,70 alitti Virven ennätyksen yhdellä kymmenyksellä.

Saanan luistelu oli todella hieno, hehkutti Saanan valmentaja nuorten olympiavalmentaja Pirjo Lehtinen. Luistelu ei ollut ihan täydellinen, joten uskon, että vauhti sen kuin paranee kevättä kohti mentäessä.

Myös toinen Suomen ennätys näki päivän valon. Siitä vastasi Tapani Renko 5000 metrillä ajalla 8.26,34. Ennätys syntyi sarjan miehet 55-vuotta. Parannusta oli noin 20 sekuntia edelliseen ennätykseen.

Kaikki meidän luistelijat rikkoivat omia henkilökohtaisia ennätyksiään. Kilpailujen ensikertalainen Susanna Lehtiniemi paransi 500 m:n (45,57) ennätystään yli puolella sekunnilla ja kolmosen ennätys rikkoutui liki 25 sekunnilla, ajan ollessa 5.47,55. Susanna olikin yhtä hymyä kilpailujen jälkeen. Armeijan harmaissa heinäkuusta alkaen ollut Jarkko Viertola luisteli elämänsä viistonnisen, 7.55,37. Uusi ennätys ja viides tila miesten sarjassa oli herkkua Jarkolle, jonka jääharjoittelu on tänä syksynä jäänyt vähäiselle määrälle. Epäonnisin oli Tommi Pulli, joka kaatui 500 m:n alkukiihdytyksessä lyöden lonkkansa sen verran pahasti, että joutui keskeyttämään kilpailut.

Saana johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen naisten yhteispistekilpailua ennen Laura Korisevaa ja Pia Humistoa. Miesten sarjaa johtaa Niko Räsänen, toisena Joel Vähä-Salo ja kolmantena Samuli Ollanketo

Lauantaina ratkaistiin naisten sarjassa 3000 metrin ja miesten sarjassa 5000 metrin matkakohtainen mestaruus. 3000 metrillä voiton vei Pia Humisto neljän sadasosan erolla Laura Korisevaan. Pronssille luisteli Saana Hyttinen. 5000 metrillä kolmen parhaan järjestys oli Niko Räsänen, Robert Brandt, Joel Vähä-Salo.

Viimeksi päivitetty 19.12.2009 22:28